GöteborgsRegionens Släktforskare

Föreningen GöteborgsRegionens Släktforskare fokuserar på gemenskap för släktforskare samt stödja medlemmar i deras forskning

 

Besökstider

Mån – Fre 10:00 – 14:00

Adress

Erik Dahlbergsgatan 36 B
411 26 Göteborg

031-131226

Om föreningen

Om oss

Göteborgsregionens Släktforskare är en förening fokuserad på gemenskap bland släktforskare och att stödja medlemmarna i deras forskarmöda. 

Detta sker genom egna träffar, kurser och externa aktiviteter. I föreningslokalen finns möjlighet att forska med hjälp av våra datorer – självständigt eller under handledning. Datorerna är välmatade med program och resurser för släktforskare och kan bokas under våra öppettider måndag till fredag under terminstid. Möjlighet finns också att boka ”enskild handledning” mot viss kostnad.

Föreningen har en historia av käll- och arkivkunskap, handskriftläsning och lokalhistoria. Till detta lägger vi nu DNA som ett kraftfullt verktyg i vår arsenal. Göteborgs-Emigranten är nu en del av föreningen vilket gör att Emigration också ligger oss varmt om hjärtat.

Västanbladet, vårt medlemsblad, kommer ut med fyra nummer per år.

Vi har ett bibliotek med både gammalt och nytt när det gäller personhistoria och släktforskning. Vi är speciellt stolta över alla släktutredningar och gamla matriklar.

Men vår styrka ligger i gemenskap. Du är välkommen att titta in i lokalen under öppettider – ställa en fråga eller kanske slå dig ner om det finns en ledig dator.

Gemenskapen kan man också få via internet – vi strävar efter att utöka utbudet av möten via Zoom eller annan digital teknik.

Lokalerna är lite under ommöblering och kommer framöver att ge ännu bättre möjligheter till träffar i mindre grupper i lugn miljö.

Välkommen du med!

Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund

Bli medlem

Medlemsavgift: 300 kr/år
Familjemedlem: 75 kr/år
Ungdomar, tom 25 år: 60 kr/år

Fyll i detta formulär och betala sedan medlemsavgiften.

Medlemsavgiften inbetalas till

PlusGiro 24 23 85-3, swisha till 123 216 32 44. 

Som medlem får du:

  • Föreningens tidskrift Västanbladet, som utkommer 4 gånger/år.
  • Tillgång till många databaser och CD-skivor i våra datorer på Erik Dahlbergsgatan 36 B
  • Sveriges Släktforskarförbunds lägre priser vid inköp av deras böcker och CD-skivor och GRS eget utbud av böcker, skivor mm.
  • Möjlighet att delta i olika arrangemang såsom föreläsningar, kurser, läsecirklar, utflykter och annat som kan vara intressant i samband med släktforskning och dess kringområden som hembygd, historia, arkeologi och numer även genetik (DNA).
  • Som ny medlem bjuds du in för en enskild handledning under en timma helt gratis.

Välkommen som medlem!

Hitta till oss

Kontakt

Address

Erik Dahlbergsgatan 36 B
411 26 Göteborg

Kontakt

Telefon 031-131226

Besök

M-F:  10:00 - 14:00
Även tidsbokning

GöteborgsRegionens släktforskare

9 + 14 =